Luen kirjaa nimeltä Maailman tila 2013 – onko liian myöhäistä? Nimi kertoo, mistä kirja kertoo. On jotenkin harmillista, että joudun opiskelemaan vielä ainakin kolme vuotta valottaakseni itselleni niitä asioita, mikä on pielessä. Sitten vasta voidaan alkaa pohtia, mitä pitäisi tehdä. Olen tietysti malttamaton, koska maailma pitäisi pelastaa nyt.

Koulussa istuessa ja koulutehtäviä tehdessä tunnen, että minunkin maailmassani saattaa olla vielä jokin järjen hiven jäljellä. Voi jospa voisin opiskella täysipäiväisesti. Ensi viikolla arvotaan loton jättipotti, voisin siis päätellä, että en voittanut lotossa vielä ainakaan tällä viikolla. Täytyy jatkaa työntekoa ja kasvattaa unelmiaan.

Entäpä se asuntovaunuun muuttaminen? Ilokseni sain tällä viikolla lupauksen, että meille on ikuinen vaunupaikka odottamassa eräässä metsässä. Lämmittää sydäntä. Siellä ei tosin ole suihkua tai pyykinpesumahdollisuutta. Kyllä, ajattelin jatkossakin peseytyä ja olla puhdas kaikesta huolimatta. Tätä tuumiessa mieleeni juolahti tehdä lista kaikesta siitä, mitä todella säästäisin vaunuelämää varten myydessäni kaiken muun.

Kippoja, kulhoja, kattiloita ja muita ruoanlaittovälineitä, joita meiltä jo löytyy oma ”vaunukerta”. Hygieniatuotteita, pari pyyhettä, lakanoita, peitteitä. Vaatteita erilaisiin tilanteisiin. Suhteuttaen: housuja maksimissaan 8 paria – tämä on laskettu tarkkaan. Yhdet perushousut (1) ja toiset varahousut (2), yhdet välisään housut (3) ja yhdet pakkashousut (4), yhdet jumppahousut (5), shortsit (6), pyöräilyhousut (7) ja yhdet layerit (8). Pikkuhousut lasketaan luonnollisesti toiseen kategoriaan.

Elektroniikasta tv, puhelimet, äänentoisto ja läppäri sekä miehelle pleikkari. Kirjoja saa kirjastosta, musiikkia biteissä ja elokuvia vaikka vuokraamosta. Onko muute playstation-pelejä vuokrattavissa jostain? Olen myös valmis tekemään kompromissin, jossa hankimme yhden kontin plantaasillemme, johon laitetaan miehen keräilty kulttuuriomaisuus. Sitä ei sitten voi siirrellä, mutta tallessa olisivat, jos se helpottaisi muusta luopumisen tuskaa.

Ruokaa mahtuisi kaappeihin aina noin viikon tarpeiksi. Polkupyörille on oma teline. Yksinkertainen setti työkaluja. Suihkussa käytäisiin julkisissa tai sitten asuisimme leirintäalueella jakaen suihkun ja pyykinpesumahdollisuuden. Sähkö olisi lähes välttämätön. Paljon toimii myös kaasulla. Alkaa ideat loppua, mitä muuta tarvisin? Voi kuinka vähällä voisi tulla toimeen.

Kirjoitusvälineet. Taskulamppu. Auto vaunun liikuttamiseen tarpeen tullen. Pihakalusto. Korvatulpat miehen kuorsaamisen varalle.