Tuota Cheek hypetystä seuranneena täytyy sanoa, että olen jokseenkin samaa mieltä Arhinmäen kanssa. Itsekin omistan takavuosilta yhden Cheekin levyn ja kuuntelen sitä uskollisen säännöllisesti, tykkään siitä. Mutta tässä nosteessa näyttäisi rima hieman tippuneen kaverilla. Voidakseni parjata menestynyttä artistia oikein kunnolla kävin katsomassa uusimman singlen videon.

Video alkaa jossain eksoottisella hautausmaalla tai vastaavalla pyhällä maalla, ikään kuin rukouksella jossa pyydetään voimia. Ensin meinasin oksentaa ajatukselle. Katsoin alun uudestaan ja ymmärsin, että kaveri hakee voimia selvitä tästä suosion tuomasta paineesta omana itsenään. No jaa, kai se nyt on ihan hyvä aihe räpille. Varmasti hänellä on ongelmia, kun pitää boostata egoaan suurin sanoin räp-lauluissa ja sitten kuitenkin todistella seisovansa jalat maassa! Olin jo muotoillut hienon kavalkadin latteuksia kyseisestä biisistä ja hiomattomista timanteista, mutta jätän asian sikseen, sillä lauluun paneutuessa menin jotenkin sekaisin. Toisekseen alan opetella poliittisesti korrektia lähestymistapaa asioihin, joten totean vaan: ehkä hänelläkin on viesti sanottavanaan, ja osaapa tehdä sen provosoivasti.

Mitä sitten Arhinmäkeen tulee, hänenä pitäisin suuta vähän soukemmalla. Mielestäni Arhinmäen kommentti (”…nämä cheekit ovat hirveää sontaa”) kulttuuriministerinä ei halvenna pelkästään artistia vaan suurta osaa Suomen kansasta, joka on kannatuksellaan nostanut artistin tämän hetken suurimmaksi. Myöhemmin Arhinmäki oli selittänyt kommenttiaan, ettei pidä bling bling meiningistä, jossa uhotaan ja näytetään vähänpukeisia naisia. Arhinmäen kannattaisi kuitenkin tykätä vähäpukeisista naisista juuri nyt, sillä vasta hän esiintyi kisakatsomossa sateenkaarilippua heiluttaen. Tästähän saadaan vielä hienoja johtopäätöksiä tehtyä mediassa! Pian voidaan kysyä Räsäseltäkin mielipidettä.  

Toisaalta näen, että Räsäsellä on oikeus omiin mielipiteisiinsä myös sisäministerinä, joten niin on oikeutensa Arhinmäellä kulttuuriministerinä. Tietenkin korkeassa asemassa täytyy osata käyttäytyä etiketin mukaan, mutta miten voimme olettaa että näistä ihmisistä kuoriutuisi kaikki henkilökohtaiset mielipiteet pois siinä kohtaa, kun he astuvat virkaan tai eduskuntaan? Senhän takia sinne ollaan aikanaan päästy. Vaikka toisaalta sitten, kun lukee näitä Hakkaraisen kommentteja terrorismin syvimmästä olemuksesta, toivoo todella että kaikki kansanedustajat olisivat poliittisesti korrekteja.

Se, jota otsikoista tällä hetkellä kaipaan, on Timo Soini. Hänen kohdallaan on sentään aina kyse oikeista poliittisista teemoista ja perustelluista näkemyksistä, kun on saanut otsikoinnista tilaa. Muilla poliitikoilla olisi paljon opittavaa Soinin puhetaidoista ja argumentoinnista. Olen tätä mieltä, vaikka en Soinin kanssa mistään samaa mieltä olekaan.

Tässä se tulikin viikon iltapäivälehtien politiikkaosio pähkinän kuoressa. Vielä en mehustele pinnalla olevalla alkoholin saatavuuden rajoittamisella, sillä ajattelin kirjoittaa aiheesta oman mielipiteeni: Millin mehu-manifestin. Sitä odotellessa toivotan kaikille ihanaa viikonloppua. Juokaa olutta ja jättäkää iltapäivälehdet ostamatta!