Ei ole tainnut allekirjoittaneella olla huolia, kun viime kirjoituksesta on kulunut niin mukava aika. No, nyt niitä on, nimittäin raha sellaisia.

Zeitgeist-liikkeen mielestä maailma ei tarvitsisi rahaa, jos saisimme muutettua arvomaailmaamme. Kaikki ottaisi vaan sen mitä tarvitsisi. Ekologinen ja hieno näkökulma joka tasa-arvoistaisi maailman ihmisiä. Onhan näitä idealisteja moneksi, ja ennen kuin maailma muuttuu (lue: ennen kuin me muutamme maailmaa), voisi jokainen tarkastella omaa arvomaailmaansa (ja hävetä).
Tajusin oman suhtautumiseni rahaan jo reilut kaksi vuotta sitten, kun pidin koulussa vaikuttavaa puhetta aiheenani raha. Suhtautumiseni rahaan on turhamaisinta elämässäni. Nautin liikaa siitä, mitä rahalla saa. Minä saan rahalla kodin ja nautintoja. Käytännössä maksan rahalla pankille velkaa kodista, jossa asun, maksan kaupalle ruoasta, josta nautin. Maksan alkolle viinistä, jota juon sekä Budget Sportille polkupyöräni tarvikkeista. Mutta kaikista eniten nautin siitä turvallisuuden tunteesta, jota raha tuo. Turvallisuuden tunteesta, jota ei tuo mikään muu kuin raha. Ja nyt se horjuu.
Olen reilun puolen vuoden ajan totutellut ajatukseen, että pitää tulla vähemmällä toimeen kuin aikaisemmin. Hyvin olen tullut toimeen ja nauttinut elämästäni edelleen. Toisaalta, olenkohan edes tosissani luopunut mistään? Jos kaikki ottaisi vaan sen, mitä tarvitsisi, mitä minä tarvitsisin? Rakkautta, ruokaa ja lämpöisen suojan. Eri asia onkin siis, mitä haluan.. Tasan eivät mene onnenkirjat, sillä kaikilla ei ole edes nämä perusasiat kunnossa. Zeitgeist-liikkeen ideologian näkökulman jakaakseni: Voi paska tätä ihmisten ahneutta!
Saatan olla taas muutaman askeleen lähempänä köyhempää elämää (meinasin kirjoittaa entistä köyhempää, mutta se olisi ollut kohtuutonta). Ahdistaa kovasti. Samaan aikaan näitä arvojani ja tuntemuksiani pyöritellessä halveksun himo-shoppaaja ystäviäni. No, jokainenhan käyttää rahansa juuri niin kuin parhaaksi katsoo, mutta onneksi uusi trendi on ekologisuus. Itse en enää kutsuisi sitä trendiksi, sillä se on tullut jäädäkseen. Toivottavasti opimme käyttäytymään sen mukaan joka päivä paremmin, sillä se laittaa meidät pohtimaan, mitä todella tarvitsemme erotuksena sille, mitä haluamme (erotuksena himo-shoppaajat).
Parsin eilen mieheni ulkoiluhousut, jotka olivat kuluneet haaroista puhki. Kestävät nyt toivottavasti ensi syksyyn.
Jos joku himo-shoppaaja ystäväni lukee tätä ja loukkaantuu, niin todistaakseni, etten ole yhtään sen parempi ihmisenä kuin te, kirjoitan vapun ostoslistan tähän päätteeksi:
 
kaupan kalleinta grillimakkaraa, pihviä, salaattia, maitoa, halloumjuustoa, viiniä (hyllyn täydennys, noin 6 pulloa), ikkunan pesin, kaasupullo, lottokuponki, siideriä, miehelle voisilmäpullia, tiskikonesuola, juustolautaselle jotain kivaa, joku leffa tai cd tai naistenlehti, jos olisi lapsia myös ilmapalloja ja serpentiiniä

nimimerkillä: jos lottovoitto tulee, niin kyllä lähtee!