Ajatukseni häiriintyivät tämän uutisen luettuani. Niin totaalisen pahasti, että on pakko avautua asiasta kesken työpäivän.

Uusin iPhone on sekoittanut Pekingiä ja Shanghaita. Iltalehden mukaan kuluttajat rynnivät kauppoihin niin sankoin joukoin, että Apple päätti lopettaa puhelimen myynnin kyseisissä kaupungeissa asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen vedoten. Nämä yön yli jonottaneet kiinalaiset raivostuivat ja purkivat kiukkuaan heittelemällä myymälän ikkunoita raaoilla kananmunilla.

”Olen odottanut täällä eilisiltapäivästä lähtien. Sitten tänä aamuna he sanovat, etteivät myy meille. He rikkovat asiakkaiden sydämet” kertoo parikymppinen mies. ”He sanoivat, että he eivät aio myydä meille. Miksi, miksi?” huusi toinen Apple-fani.

Rikkovat asiakkaiden sydämet? Miksi, oi miksi? Korvissani kaikuu oi miksi, tuo kysymys niin pateettinen. Huokaan syvään, huokaan toisenkin kerran.

No. Nämä kiinalaiset kaverit ovat menneet myymään sydämensä Applelle. Pateettisesti: niin kuin paholainen sielunsa saatanalle. Nämä markkinavoimien lieskat palavat niin kuumina, että Applen ikkunoihin heiteltävät munat kypsyvät matkalla. En haluaisi tuomita tai arvostellaan ketään, mutta..

Jotta sydänten murskaaminen saisi oikeat mittasuhteet, haluan kysyä, kuka meistä aavisti tarvitsevansa iPhonea ennen kuin sellaisen kerrottiin olevan olemassa? Tai tarvitaanko sitä edes?

Tätä uutista kommentoidessa on täysin sivu seikka, että uusin teknologia helpottaa elämäämme paljon ja että teknologia on juuri se ratkaisun avain useimpiin ongelmiimme. Kyse on siitä, että yritykset luovat meille uusia tarpeita. Surutta ohjailevat ostokäyttäytymistämme, ja pistävät meidät jostain syystä haluamaan heidän tuotteitaan. Yritykset saavat tästä rahaa, ja me saamme vastineeksi selittämätöntä mielihyvää, jonka olemassa olosta emme vielä puoli vuotta sitten tienneet. Tässä tapauksessa kiinalaisten mielihyvä jää toistaiseksi odottamaan ja he alkavat mellakoida! Eikä heitä voi syyttää siitä, sillä he ovat uhreja, mainonnan uhreja.

Vetää niin sanattomaksi, etten osaa kiteyttää tämän blogikirjoituksen opetusta, saati kannustaa teitä pohtimaan asiaa mitenkään omalta kantiltanne.

Käykääpä katsomassa kuvat Iltalehdestä! Sen voi tehdä vaik iPhonella.

http://www.iltalehti.fi/digi/2012011315072789_du.shtml