Tuli nukuttua viime yönä kokonaiset kolme tuntia. Yöllä heräsin mieheni kokemiin epäkohtiin maailmassa. En uskalla yksityisyyden suojan nimissä kertoa, mihin vääryyteen yöllä heräsin. Saattaa olla, että järjestäisin mielenilmauksillani mieheni työttömäksi. En sittemmin saanut nukuttua, kun veressäni kuhisi monia muita tämän maailman epäkohtia. Adrenaliinin määrä kehossani nousi yli äyräiden ja sydänkin hieman hakkasi.

Joskus tuntuu epäoikeudenmukaiselta (maailman epäkohtako sekin?), että reagoin asioihin niin voimakkaasti. Tämä on syy, miksi pyrin lukemaan uutiset aamulla. Iltaisella ei tulisi uutisten jälkeen uni. Joku saattaisi neuvoa, että jätä hyvä tyttö uutiset lukematta, jos niillä on sellainen vaikutus. Mutta sehän olisi selkänsä kääntämistä tosiasioille! Siksi en tee niin. Eräs henkilö lohduttaa minua sanoen, että ehkä juuri se on minussa paras ominaisuus, ehkä juuri sen takia voin joskus saada jotain aikaiseksi.

Itsekin toivon niin. Toivon oppivani pikkuhiljaa kääntämään heikkouden voimavaraksi. Tarkoituksena olisi tutkia paremmin vihreää politiikkaa, ja katsoa, olisiko siitä mihinkään. Liityinhän viime vuoden pullonkeräysrahoillani Vihreisiin. Nyt enää odotan heiltä päätöstä, jolla he hyväksyvät minut jäseneksi. Siinä kyllä kestää huolestuttavan kauan. Niin kuin mainittua, epäilen heidän käyneen kyyläyskeikalla meidän pihalla ja sitten vetäneen ison punaisen rastin nimeni päälle, kun pihasta puuttuu edelleen komposti.

Haluni tehdä jotain konkreettista omien arvojeni noudattamisen lisäksi koki mielettömän boostin, kun katsoin viikolla Iholla-sarjaa. Siinä omaa elämäänsä kuvaa 18-vuotias kokoomusnuori. Kahden ensimmäisen jakson aikana hän on ehtinyt tekemään minuun lähtemättömän vaikutuksen. Ensin hän kertoi, kuinka ei ole koskaan ymmärtänyt viherpiipertäjien näkökulmia – he eivät vaan koskaan ole kokeilleet kuinka kivaa esimerkiksi yksityisautoilu on! Seuraavaksi hän matkustaa poikaystävänsä luo Vaasaan ja on varannut junasta yksityispaikan. Paikan on vienyt joku rouva, joka pyytää, että tyttö voisi puolestaan istua hänen paikalleen. Tyttö etsii rouvan paikan, ja sitten tilittää erittäin nyrpeänä kameralle, että hän nimenomaan varasi yksityisen paikan junasta, koska ei halua kohdata ihimsiä! Häntä vituttaa, että hänen oletetaan olevan kiltti tyttö, jolle käy junapaikan vaihto tuosta vaan. Hän ei halua olla kiltti tyttö, koska kilteistä tytöistä ei tule suurten pörssiyhtiöiden johtajia!

Hän on ehtinyt myös mainita, että saattaa olla kokoomusnuorissa hieman räväkkä ja kärkäs. Mutta hän on sitä tarkoituksella, sillä hän haluaa tulla muistetuksi ja kuulluksi sanomisistaan! Tällä nuorella on kyllä mielenkiintoinen tulevaisuus edessään. Hän saattaa jopa päästä pitkälle, mikä mielestäni on todella pelottavaa. Tämä tyyppi hakee nimittäin puheidensa perusteella valtaa – ei vaikuttamista.

Hän oli jossain poliittisen ilmapiirin kokouksessa yhdessä poikaystävänsä kanssa ja katosi vessaan itkemään kameralle, että miksi ihmiset eivät puhu hänelle suoraan, vaan ainoastaan hänen tunnetulle poikaystävälleen. Aivan kun häntä ei olisi olemassakaan hänen (Pohjanmaan kokoomusnuorten puheenjohtaja) poikaystävänsä rinnalla. Seuraava lauseeni on puolestaan sekin kärkäs, mutta menköön tässä tapauksessa: Huomiotako hän siellä kokouksessa hakikin? Johtuisiko ihmisten käyttäytyminen siitä, mitä hän itse mahdollisesti viestii muille? Hän nimittäin muutamaan otteeseen on jo ehtinyt kertoa, ettei tykkää ihmisistä. Hieno tulevaisuus kerta kaikkiaan, oli se sitten pörssiyhtiön johtajana tai poliitikkona. Kyllä tämä tyttö tulee silti saavuttamaan elämässään omalla mittakaavallaan varmasti paljon, sillä rohkeutta ei näytä puuttuvan. Pisteet aluksi nyt siitä, jos ei muusta.

Tulen ehdottomasti seuraamaan hänen tarinaansa Iholla-sarjassa. Varmasti kritisoin häntä, mutta en halua kuitenkaan ajatella pahalla. Itsellänikin oli aivan eri uho päällä 18-vuotiaana. Kuitenkin siltä varalta, ettei hän tule oppimaan vuosien saatossa mitään ja tähtää vallan kahvaan, täytyy minunkin olla valmiina – puolustamassa heitä, jotka hän aikoo jättää jalkoihinsa.